Απεργία σε Μέσα Μεταφοράς 20/9: Delete της τρόικας στα ΜΜΜ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

 Σε 450 εκατομμύρια Ευρώ υπολογίζει η κυβέρνηση τις περικοπές του νέου πακέτου μέτρων, για τις 72 ΔΕΚΟ οι οποίες απασχολούν 68000 εργαζόμενους και στις οποίες εντάσσεται και η ΣΤΑΣΥ. Προκαλεί ανατριχίλα ο κυνισμός με τον οποίο εμφανίζονται τα ακριβή ποσά. 286 εκατομμύρια Ευρώ θα εξοικονομηθούν(!!) από την αναδιάρθρωσή τους, 5 εκατομμύρια από την πώληση διάφορων εργασιακών δραστηριοτήτων, 41 εκατομ. από την αύξηση των εσόδων λόγω της αύξησης κατά 25% της τιμής του εισιτηρίου, 32 εκατομ. από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, 16 εκατομ. από την μείωση των οργανικών θέσεων (απολύσεις), 69 εκατομ. από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.  Αυτό είναι το μέρος που αναλογεί στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και της ΣΤΑΣΥ από το συνολικό πακέτο μέτρων 11,5 δις – στην πραγματικότητα 18δις λόγω των αντισταθμιστικών που θα προκύψουν από το εισπρακτικό έλλειμμα σε φόρους λόγω των μειώσεων των μισθών.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ μαζί με τους τραπεζοϋπαλλήλους, είναι σε πρώτη προτεραιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης και της τρόικα, για την σφαγή των εργασιακών κεκτημένων.

Οι ζωές των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ μαζί με τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, μισθωτών, συνταξιούχων, ανθρώπων που ζούσαν από κοινωνικά επιδόματα που καταργούνται, ανέργων, νεολαίων, δίνονται σαν εγγύηση, προσφέρονται σαν ενέχυρο, προκειμένου να εισπραχθεί ένα δάνειο 31δις από τα οποία τα 25δις θα διατεθούν για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών. Δηλαδή θα προσφερθούν και πάλι σαν δώρο στους τραπεζίτες. Ο Σαμαράς και οι συγκάτοικοί του στην κυβέρνηση υποσχέθηκαν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, επανεκκίνηση της οικονομίας και προστασία του εισοδήματος των χαμηλόμισθων. Αντί γι αυτό επιβάλλουν νέα εξοντωτικά μέτρα σε ένα λαό που ήδη υποφέρει. Τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο και η ανεργία παίρνει τερατώδης διαστάσεις. Σκύβουν το κεφάλι ακόμη χαμηλότερα στην τρόικα και τα ευρωπαϊκά αφεντικά επιβάλλοντας τριτοκοσμικές συνθήκες στον κόσμο της εργασίας.

Οι εργαζόμενοι των συγκοινωνιών γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν για εμάς τα νέα μέτρα. Μάθαμε τι σημαίνει αναδιάρθρωση από τους νόμους του 2010. Ξέρουμε την μετάφραση του όρου “πώληση δραστηριοτήτων”. Άλλωστε ήδη οι δημοσιογράφοι μιλούν για την πώληση του τροχαίου υλικού του ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και ΗΣΑΠ σε ιδιώτες. Οι μειώσεις των μισθών μας πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου αγγίζουν ήδη το 48%. Και η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου αντί για αύξηση των εσόδων είχε σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση. Το νέο σώμα των ελεγκτών που θέλουν να δημιουργήσουν και η συστράτευση για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής – στην οποία δυστυχώς συμφωνούν και οι διοικήσεις των σωματείων – θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για το επιβατικό κοινό και θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις μεταξύ επιβατών και εργαζόμενων.  Σαν σχήμα θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα οποιουδήποτε ανθρώπου, σε όποια κοινωνική ομάδα και αν ανήκει, έχει ή δεν έχει χρήματα, να χρησιμοποιήσει ένα από τα δημόσια μέσα μεταφοράς για να μεταφερθεί στην δουλειά ή στο σπίτι του.

Συνάδελφοι

Πιστεύουμε ότι μια 24ωρη απεργία ασφαλώς δεν φτάνει για να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση που δεχόμαστε.  Χρειάζεται ένας προγραμματισμός σε βάθος χρόνου που να εξασφαλίσει την συνέχεια και την διάρκεια του αγώνα. Όμως είναι ένα σημαντικό βήμα. Συντονισμένα με τα άλλα σωματεία των συγκοινωνιών και όχι μόνο  να παλέψουμε για μια απεργία διαρκείας μέχρι την ανατροπή των μέτρων. Να μην επιτρέψουμε καμιά απόλυση, καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά μείωση μισθών. Όλοι στην απεργία, στις φρουρές και στην συγκέντρωση στις 11.00 στο Σύνταγμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s