Ζητάνε γενική απεργία, αλλά όχι διαρκείας

Σε προηγούμενη συνεδρίαση της η ΓΣΕΕ είχε πάρει μια απόφαση για γενική απεργία εξουσιοδοτώντας την ΕΕ γραμματεία να αποφασίσει την ημερομηνία.

Βέβαια ο άρχοντας Παναγόπουλος και οι συν αυτώ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν την παρέμβαση του κράτους στον καθορισμό του κατώτατου μισθού και θα παλέψουν (!!) μαζί (!!) με τον ΣΕΒ στην επανόρθωση των αδικιών στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις (-22% & -32%).

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι οι 24ωρες τουφεκιές δεν πάνε πουθενά αλλά χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ανατροπή των πολιτικών φαντασμάτων που μας κυβερνάνε ή μας δουλεύουνε μέσα στα συνδικάτα.

Η οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας είναι συνώνυμο της οργάνωσης της εξέγερσης των μαζών κι αυτό το καθήκον πέφτει ολοκληρωτικά στις πλάτες μας.

Αυτόνομη Παρέμβαση και ΔΑΣ ζητάνε απεργία τώρα:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

… ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ

Με ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση ζητεί από τη ΓΣΕΕ γενική απεργία:

«Οι εργαζόμενοι ζουν για άλλη μια φορά μέρες αγωνιώδεις, που γίνονται εφιαλτικές, όσο οριστικοποιούνται τα σενάρια με τις περικοπές των 11,5 δις Ευρώ και πλέον.

Η σημερινή Κυβέρνηση παρά τα όσα και αντίθετα είχε δεσμευτεί κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και με τη προγραμματική της συμφωνία, εξελίσσεται σε ένα άνευρο σύστημα διεκπεραίωσης των πιο αντεργατικών μέτρων, που αποκτούν πλέον χαρακτηριστικά «ταξικού πολέμου», απέναντι στους εργαζόμενους.

Σε αυτές τις συνθήκες κάθε συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε μια καρικατούρα «κοινωνικού διαλόγου» τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχει ήδη προαποφασίσει την ισοπέδωση των εργαζομένων με μέτρα που ξεπερνούν τα 6 δις Ευρώ, καθιστούν τα συνδικάτα μέρος ενός προσχεδιασμένου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος σε βάρος των εργαζομένων.

Είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για χάσιμο χρόνο.

Ήδη γνωρίζουμε και το περίγραμμα και το περιεχόμενο των νέων μέτρων και μένει από την Κυβέρνηση η κίνηση αιφνιδιασμού για την άμεση νομοθέτησή τους, λίγο πριν την σύγκληση του Eurogroup.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να ορίσετε άμεσα συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, για συζήτηση και απόφαση ενός συνεκτικού σχεδίου πολύμορφων δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα περιλαμβάνει την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των εκδηλώσεων στη ΔΕΘ καθώς και την άμεση προκήρυξη Πανελλαδικής Πανεργατικής γενικής Απεργίας.

Θάνος Βασιλόπουλος

Ζώης Πεπές

Γιώργος Γαβρίλης

*************************

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

Δ.Α.Σ.

Προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κεφαλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομιλών.

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία που έχει ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση του σφαγιασμού των εργαζόμενων. Κανένας κοινωνικός διάλογος! Καμία συμμετοχή σε αυτόν, που οδηγεί στην υποταγή, στο συμβιβασμό και στην παράδοση ότι έχει μείνει από εργατικό δικαίωμα. Βάζει πλάτη στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ δεν νομιμοποιείται και τυπικά και ουσιαστικά να συμμετέχει σε αυτόν τον διάλογο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν να συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας και να αποφασιστεί η αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων στις αποφάσεις της κυβέρνησης, εργοδοτών, ΕΕ με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της Τρόικα.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012.

2 Σχόλια

  1. […] https://ergatis.wordpress.com/ Share this:TwitterFacebookMoreTumblrLinkedInDiggRedditPrintEmailLike this:LikeBe the first to like this. […]

    Μου αρέσει!

  2. […] https://ergatis.wordpress.com/ Share this:TwitterFacebookMoreTumblrLinkedInDiggRedditPrintEmailLike this:LikeBe the first to like this. […]

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s