ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ILVA: 5.000 απολύσεις και αυγά στους παναγόπουλους

Επεισόδια σε διαδήλωση σε χαλυβουργία στην Ιταλία

Επεισόδια σε διαδήλωση σε χαλυβουργία στην Ιταλία

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στην πόλη του Τάραντα της νότιας Ιταλίας, κατά την διάρκεια διαδήλωσης των συνδικάτων των χαλυβουργίων Ilva.

Ομάδα εργατών των χαλυβουργίων αμφισβήτησε τους επικεφαλής των ιταλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων Cgil, Cisl και Uil, που βρίσκονταν στην πόλη για μια κινητοποίηση συνδεδεμένη με την σημερινή προκήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας στις εγκαταστάσεις της Ilva.

Oι «αμφισβητίες» εκτόξευσαν αυγά και καπνογόνα προς την εξέδρα από την οποία μιλούσαν οι συνδικαλιστές, ενώ προσπάθησαν να φτάσουν ως την μικροφωνική εγκατάσταση.

Κατηγόρησαν τους επικεφαλής των συνδικάτων Μπονάνι, Καμούσο και Αντζελέτι ότι τηρούν «ενδοτική στάση» και ότι δεν πράττουν αρκετά για να σωθούν οι θέσεις εργασίας.

Η ιταλική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι πρέπει να διακοπεί η παραγωγή σε έξι παραγωγικές μονάδες των χαλυβουργίων Ilva οι οποίες φέρονται να ευθύνονται για περιβαλλοντική καταστροφή και οκτώ στελέχη του ομίλου ετέθησαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι εργάτες των χαλυβουργείων ζητούν τήρηση των κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά, παράλληλα, να μην υλοποιηθεί η απόφαση κατάσχεσης των μονάδων παραγωγής, διότι αυτό θα σήμαινε βέβαιη καταδίκη στην ανεργία για πάνω από πέντε χιλιάδες εργαζόμενους.

Αύριο αναμένεται να εξετασθεί η προσφυγή της Ilva με αίτημα να μην σταματήσει η βιομηχανική δραστηριότητα και να αφεθούν ελεύθεροι τα οκτώ στελέχη της.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών εργάτες του χαλυβουργίου έστησαν μπλόκα στους δρόμους που οδηγούν προς την πόλη, όπως και στην κύρια γέφυρα του Τάραντα, ενώ προχώρησαν και στην κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.

Όπως σημειώνουν παρατηρητές «το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας στον ιταλικό νότο οδηγεί συχνά τους κατοίκους στο να αναλαμβάνουν επικίνδυνες εργασίες —θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους— προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα προς το ζην».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=112905624

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s