Εργολαβικές καθαρίστριες: Στο έλεος των ελαστικών σχέσεων εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στα δικαστήρια Βόλου, παρουσία της δικηγόρου του εργολάβου καθαριότητας κι ενός πρώην συνεργάτη του που δήλωσε τι είχε…ακούσει για την υπόθεση από τον φίλο του.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσε εργαζόμενη της καθαριότητας υπέρ της απολυμένης αποκαλύπτωντας τα όσα έχουν καταγγελεθεί από την απολυμένη καθαρίστρια.

Δυστυχώς η απόφαση δεν αναμένεται πριν το τέλος Ιουλίου, ενώ από την πλευρά της καθαρίστριας έχει κατατεθεί και αγωγή.

***************************************************************

Η χθεσινή (4/7) εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της καθαρίστριας που απολύθηκε παράνομα από τον εργολάβο του ΙΚΑ ….αναβλήθηκε ξανά για σήμερα (5/7)  στις 12.00πμ.

Ενώ οι καθαρίστριες υπόκεινται σε μια διαρκή τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η τρομοκρατία συνεχίζεται ακόμα κι όταν απολυθούν και καταφύγουν στη δικαιοσύνη.

Διμοιρία των ΜΑΤ παραβρέθηκε χθες στο χώρο των δικαστηρίων από τις 8.30πμ έως τις 2.00μμ, ενώ όταν αποχώρησαν και πλησίαζε η ώρα της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, η αίθουσα γέμισε από άνδρες της ασφάλειας Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να είναι περισσότεροι από όλο τον υπόλοιπο κόσμο που βρισκότανε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Εργολάβοι και αστυνομικές δυνάμεις αλληλοσυμπληρώνουν δραστηριότητες και λειτουργίες.

Όσοι φίλοι και συναγωνιστές μπορούν, ας παραβρεθούν σήμερα στα δικαστήρια Βόλου στις 12.00πμ, ευελπιστώντας ότι θα γίνει η εκδίκαση χωρίς να χρειάζεται η συστηματική τρομοκρατία της αστυνομίας σε όσες εργαζόμενες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Υπενθυμίζουμε τι συμβαίνει στις εργολαβίες καθαριότητας αναδημοσιεύοντας την σχετική έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, έκθεση που πρωτοδημοσιεύτηκε αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας της Κ. Κούνεβα : Απασχόληση στον κλάδο καθαρισμού-τελικό

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s