ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ: Colpo grosso, αέρας τα χρήματα των εργαζομένων

Θυελλώδης συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ

Στις 11:30 το βράδυ, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση με προπηλακισμούς, έντονες αντεγκλήσεις, αποχώρηση της προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Ε. Σταυροπούλου και περίπου 300 μέλη της γενικής συνέλευσης να παραμένουν στην αίθουσα από τις 2 το μεσημέρι, έληξε η γενική συνέλευση του ταμείου των δημοσιογράφων.

Όσοι άντεξαν ψήφισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατά του ισολογισμού του 2011, του προϋπολογισμού 2012 και των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου στέλνοντας σαφέστατα ένα μήνυμα απόλυτης αμφισβήτησης τόσο για τους χειρισμούς της διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείου όσο και για την υπόλοιπη δράση του.

Παράλληλα, με ομοφωνία πέρασε ψήφισμα, για το οποίο αναμένεται να τεθεί θέμα νομιμότητας, καθώς εγκρίθηκε αφού είχε αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος του ταμείου που τελούσε χρέη προέδρου της γενικής συνέλευσης.

Μεταξύ των αιτημάτων στο ψήφισμα οι περίπου 300 μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ που άντεξαν την 9ωρη γενική συνέλευση (από τους 969 που συμμετείχαν στις 2.30 το μεσημέρι) ζητούν διαχειριστικό έλεγχο, απόρριψη όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί και μειώνουν παροχές, απόρριψη της πρότασης για αύξηση εισφορών κατά 3% στους εργαζόμενους και επιστροφή του κεφαλαίου του ΕΔΟΕΑΠ που είχε κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος πριν από το PSI.

Ρ. Σαλ.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1539015

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s