Απλήρωτες τρείς μήνες οι Καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Βόλου

Ενώ την Πέμπτη εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο Βόλου τα ασφαλιστικά μέτρα καθαρίστριας που απολύθηκε από το ΙΚΑ ότναν ζήτησε τη καθυστερούμενη μισθοδοσίας της και αρνήθηκε να ξανα-υπογράψει ποσά που δεν συμφωνούσαν με τις αποδείξεις μισθοδοσίας.
Απλήρωτες τρείς μήνες οι Καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Βόλου
2012-06-21 – 20:44:05

Σε συνθήκες οικονομικής ανέχειας… οι καθαρίστριες που απασχολούνται στο Νοσοκομείο Βόλου μέσω εργολάβου. Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες και πάλι οι καταγγελίες στο ΕΚΒ για την καθυστέρηση της πληρωμής τους. Παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας στον εργολάβο θα ζητήσει το Κέντρο προκειμένου να τηρούνται τα νόμιμα που προβλέπει η εργατική νομοθεσία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οι 30 και πλέον καθαρίστριες που απασχολούνται στον εργολάβο που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του Νοσοκομείου Βόλου ενημέρωσαν το ΕΚΒ ότι η πληρωμή τους έχει καθυστερήσει αυτή τη φορά ένα περίπου τρίμηνο . Παράλληλα όμως οι συνθήκες απασχόλησής τους δεν είναι και οι καλύτερες ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον τομέα της καθαριότητας έχει δημιουργηθεί ένα πλήθος από εταιρείες – εργολάβους που αναλαμβάνουν τον καθαρισμό των χώρων διάφορων δημοσίων υπηρεσιών, οργανισμών και επιχειρήσεων στη Μαγνησία.

Οι εργολάβοι μισθώνουν εργάτες και εργάτριες, διαθέτουν μηχανήματα και διάφορα υλικά καθαριότητας και συγκροτούν συνεργεία, τα οποία στέλνουν στους χώρους που έχουν αναλάβει να καθαρίζουν. Οι εργαζόμενοι παρέχουν την εργασία τους μέσα στο ωράριο τους είτε σ’ έναν μόνο χώρο είτε σε περισσότερους. Δεν έχουν σταθερό χώρο εργασίας και μετακινούνται συνέχεια.

Οι επιχειρήσεις – εργολάβοι όπως επανειλημμένως έχει καταγγείλει το ΕΚΒ στο Υπουργείο Εργασίας παραβιάζουν ωμά την εργατική νομοθεσία αναγκάζοντας τους εργαζόμενούς τους με την απειλή της απόλυσης ή της εγγραφής τους στη «μαύρη λίστα» του κλάδου .

Τους υποχρεώνουν πολλές φορές μάλιστα να αμείβονται με τα κατώτερα όρια των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ παίρνουν πολύ λιγότερα, και να υπογράφουν, όταν τους απολύουν, ότι φεύγουν οικειοθελώς, για μην τους δίνουν τις αποζημιώσεις απόλυσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε πολλούς τομείς υποχρεώνονται από την ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού να υπογράφουν αποδείξεις για αμοιβή μηνιαίως 700 ευρώ ενώ στο χέρι οι ίδιες πληρώνονται με το ποσό 450 και 500 ευρώ.

Παράλληλα αντί για δύο ρεπό που δικαιούνται παίρνουν μόνο ένα , ενώ Σάββατο και Κυριακή που απασχολούνται 6ωρο αμείβονται για λιγότερες ώρες.

 

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s