Το ζήτημα της εργατικής πολιτοφυλακής επείγει

Όπως είχαμε υποστηρίξει, η φασιστκή Χρυσή Αυγή, συνεπικουρούμενη από ΕΥΠ, αστυνομία και κεφάλαιο ήρθε για να καθαρίσει για λογαριασμό της άρχουσας τάξης. Δεν είναι μόνο τα εγκλήματα μίσους εναντίον μεταναστών, πίσω από το φιλανθρωπικό έργο της ιδιαίτερα στην Αθήνα, αλλά η συστηματική οργάνωση της αστικής τάξης στην περίπτωση αποτυχίας της «δημοκρατίας».

Καθώς ο κίνδυνος της χρεοκοπίας εξαπλώνεται στην ευρωζώνη οι πιθανότητες εύρεσης οποιασδήποτε λύσης που θα επιλύσει τα στοιχειώδη κοινωνικά προβλήματα, απλά μηδενίζεται, ενώ αυξάναται η πιθανότητα μιας νέας κοινωνικής έκρηξης, όχι απλά της νεολαίας όπως το 2008 αλλά ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Η κοινή δράση όλων των οργανώσεων ενάντια στους φασίστες και η δημιουργία εργατικής πολιτοφυλακής επείγει για να αντμετωπίσει την οργανωμέδη δράση κράτους και φασιστών ενάντια στην αριστερά, τις εργατικές οργανώσεις, τις καταλήψεις και τις αντιστεκώμενες στη κρατική βία συλλογικότητες.

Η επόμενη περίοδος είναι για να τολμήσουμε κι όχι να υπερασπιστούμε τη σάπια αστική δημοκρατία.

Γι αυτό απρρίπτουμε τα δάκρυα για τη δημοκρατία τους, τους δισταγμούς της δημοκρατίζουσας αριστεράς, δεν μιλάμε για πόλεμο συμμοριών αλλά την αυτοάμυνα των μαζών και της τάξης μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s