ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Σε συντροφικό κλίμα με το ΕΕΚ, αλλά δεν θέλει να γίνει συνιστώσα…

Τελικά τι ακριβώς είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ένα εκλογικό μέτωπο που όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει; Ένα πανό που πότε με την ΓΣΣΕ και με τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων; Είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ των συνιστωσών;  Άγνωστο.
Τελικά, όποιος θέλει να συνεργαστεί σε ένα ζήτημα, στο τέλος πρέπει να συγχωνευτεί;
Σε κάθε περίπτωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλά για το ΕΕΚ ως μια συνιστώσα της, ενώ η συζήτηση ήταν ξεκάθαρη για μια εκλογική συνεργασία στη συγκεκριμένη εκλογική μάχη.
Όσο για τις «τεχνικές δυσκολίες», το ΕΕΚ ανέλαβε να τις επιλύσει άμεσα αλλά χωρίς ανταπόκριση….

Από το ΠΡΙΝ

http://www.prin.gr/2012/05/epafes.html


Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Επαφές ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αριστερές οργανώσεις

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνθηκε για πολιτική εκλογική συμπόρευση σε άλλεςοργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς και προχώρησε σε σειρά συναντήσεων, με ειλικρίνεια και στη βάση αρχών. Το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ επέμειναν στην ισοπεδωτική καταγγελία του «ρεφορμιστικού» προγράμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την αυτόνομη κάθοδο. Από την πλευρά της ΟΚΔΕ, αν και αναγνωρίστηκε η συνάφεια των απόψεων σε κρίσιμα ζητήματα του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση στην πρόταση. Αντίθετα, θετικές δυνατότητες αναδείχτηκαν με την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πολιτική βάση για την κοινή εκλογική παρέμβαση, που θα αποτυπωθεί σε «κοινή δήλωση» που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Σε συντροφικό κλίμα έγινε η συζήτηση με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Οι σύντροφοι του ΜΑΑ μετέφεραν την εκτίμησή τους ότι το πολωτικό κλίμα που υπάρχει μέσα στην κοινωνία και την Αριστερά δεν ευνοεί μια συμπόρευση στην παρούσα εκλογική μάχη. Τονίστηκε όμως και από τους δύο χώρους το ζητούμενο μιας Αριστεράς ικανής να αναμετρηθεί με τις τεράστιες προκλήσεις και η θέληση συμβολής σε αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης, σε συντροφικό κλίμα έγιναν οι σχετικές συζητήσεις με το ΕΕΚ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεώρησε (και θεωρεί) ότι υπάρχει κοινή βάση και γενικά αλλά και στα δύο ζητήματα που έθεσε το ΕΕΚ για την κοινή εκλογική παρέμβαση, δηλαδή «την προοπτική της εργατικής εξουσίας και την πάλη ενάντια στον εθνικισμό και την εθνική περιχαράκωση και για τη διεθνιστική προοπτική μιας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής ενοποίησης της Ευρώπης». Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξασφάλιζε την αυτοτέλεια του ΕΕΚ με όλους τους δυνατούς τρόπους (κοινή δήλωση, παρουσία στα ψηφοδέλτια, ξεκάθαρη αναγραφή των συνεργαζόμενων δυνάμεων στα υλικά, συνεντεύξεις, ομιλίες κ.λπ.). Όσον αφορά το θέμα του τίτλου του ψηφοδελτίου –που ήταν τελικά και η μόνη διαφορά– εξηγήθηκε ότι δεν μπορεί να αναγραφεί ξεχωριστά η συνεργασία με το ΕΕΚ, καθώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει μέχρι τώρα στον τίτλο της ούτε τις οργανώσεις που συμμετέχουν σε αυτή και το εύρος των συμμετοχών αποτυπώνεται πολιτικά (δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας). Επιπρόσθετα, υπήρχαν και σημαντικές τεχνικές δυσκολίες λόγω των ασφυκτικών χρονικών ορίων.
 Κατά τη γνώμη μας, δεν δικαιολογεί η διαφορά αυτή ούτε την άρνηση της συνεργασίας, ούτε τις αναφορές (στην ανακοίνωση του ΕΕΚ) για «σταλινικές πρακτικές»(!), ούτε την ακύρωση των ουσιαστικών βημάτων επικοινωνίας που άνοιξαν αυτό το διάστημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παραμείνει επίμονα στη γραμμή της επιδίωξης μετωπικής πολιτικής παρέμβασης της εκτός των τειχών Αριστεράς.
Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s