ΜΕΤΚΑ: Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, αγώνας στα χέρια των εργατών

Πραγματοποιήθηκε χθες (24/4) η κινητοποίηση ενάντια στη διώξη της σ. ΑΔ (μέλος του ΕΕΚ & φοιτήρια) από την εργοδοσία της ΜΕΤΚΑ για σύνθημα που γράφτηκε στο τοίχο του εργοστασίου στη γενική απεργία στις 5 Μάη 2010, μέρα της πρώτης μεγάλης γενικής απεργίας μετά την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με πανό η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας, το ΕΕΚ και ο α/α χώρος, ενώ συμμετείχαν κι αρκετοί εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και νεολαίοι.

Η πορεία είχε παλμό, σε μια έκπληκτη μάλλον πόλη που δεν περίμενε, ενόψει της επικείμενης κάλπης, να δει κάτι άλλο εκτός από προεκλογικές συγκεντρώσεις και πολιτικές χαιρετούρες. Με αρκετά συνθηματα ενάντια στον εθνοπατριωτισμό και τους φασίστες, η πορεία είχε, ως συνήθως, τη στενή επίβλεψη των δυνάμεων καταστολής, σε ένα κράτος που δεν φείδεται εξόδων για να κινητοποιεί αστυνομικές δυνάμεις ακόμα και για την πιο απλή διαμαρτυρία αλλά και σε όλες πλέον τις περιπτώσεις εργατικών αγώνων στις ΒΙΠΕ του Βόλου.

Τη Δευτέρα 23/4 είχε δοθεί συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου προκειμένου να αναδειχτεί η ο πολιτικός χαρακτήρας της δίωξης στην οποία συμμετείχαν κι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το ΚΚΕμλ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας, οι επαναπροσληφθέντες εργάτες της ΜΕΤΚΑ, εργαζόμενοι από την ΚΟΝΤΙ, ο γραμματέας του σωματείου της ΒΕΚ, συνδικαλιστές από τον Ιμάντα, φοιτητές.

Στη συνέντευξη τύπου καταγγέλθηκε τόσο ο πολιτικός χαρακτήρας της δίωξης αλλά και το πλήθος άλλων γεγονότων που δείχνουν τη στενή σχέση των εργοδοτών με τις αστυνομικές δυνάμεις για τη καταστολή των εργατικών αγώνων αλλά και σε πολλές περιπτώσεις τη διαρκή μηνυσιολογία με σκοπό οι αγώνες αυτοί να καμφθούν.

Η συνέχεια δίνεται σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου με τη δικάσιμο της σ. ΑΔ, ενώ αύριο 26/4, γίνεται η δικάσιμος των εργατών της ΚΟΝΤΙ κατόπιν μήνυσης της εργοδοσίας όταν οι εργάτες έφραξαν την είσοδο του εργοστασίου για να μην απομακρυνθούν πρώτες ύλες από τις αποθήκες του εργοστασίου.

 

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s