KONTI: Να φύγουν οι εργάτες γιατί ενοχλούν τους καπιταλιστές….

Οι απολυμένοι συνεχίζουν την περιφρούρηση του εργοστασίου παρά το γεγονός ότι έχουν απολυθεί όλοι. Η εταιρεία τη Δευτέρα 7/2 κοινοποίησε στους 17 τελευταίους απολυμένους την εκδίκαση στις 8/2 ασφαλιστικών μέτρων για να φύγουν έξω από τη πύλη του εργοστασίου. Σήμερα έγινε η δικάσιμος και αύριο βγαίνει η απόφαση.
Αύριο η απόφαση για τα ασφαλιστικά της ΚΟΝΤΙ
2012-02-08 – 20:06:53

Ένταση σήμερα στα Δικαστήρια μεταξύ των δύο πλευρών

Αύριο αναμένεται η απόφαση για τα ασφαλιστικά που κατέθεσε χθες η ARCILLOR MITTAL εναντίον εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ. Σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα πνεύματα μεταξύ των δύο πλευρών οξύνθηκαν αρκετές φορές, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν το ΕΚΒ αλλά και αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία.

Το αίτημα της ArcelorMittal Hellas Α.Ε. για προσωρινή διαταγή έκτακτης δικαστικής προστασίας στην εταιρία, προκειμένου να ασκήσει ελεύθερα την επιχειρηματική της δραστηριότητα στρέφεται κατά 17 πρώην εργαζομένων της επιχείρησης, που σε βάρδιες δίνουν καθημερινό παρών έξω από το εργοστάσιο, συνεχίζοντας για περισσότερους από πέντε μήνες τον αγώνα τους, όπως τόνισαν και σήμερα, για μεροκάματο και αξιοπρεπή διαβίωση.

Κατά την εξέταση της υπόθεσης αρκετές φορές υπήρξαν λεκτικοί διαξιφισμοί και εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι δικηγόροι της εταιρίας στράφηκαν κατά των εργαζομένων, αναφέροντας ότι κατά καιρούς έχουν παρεμποδίσει την εταιρία να εξάγει από το χώρο του εργοστασίου την πρώτη ύλη αξίας 3 εκ. € και ότι «έχουν τρομοκρατήσει υποψήφιους αγοραστές του τμήματος βαφείου και άλλων μηχανημάτων με υπονοούμενα και απειλές». Επίσης σύμφωνα με την εταιρία η ανάρτηση πανό στην είσοδο του εργοστασίου αλλά και το παράπηγμα που έχουν στήσει αποτελεί προσβολή του κύρους της εταιρίας. Οι νομικοί προέβλεψαν ότι από Δευτέρα θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα, διότι θα επιχειρήσουν να βγάλουν εκτός εργοστασίου την πρώτη ύλη με φορτηγά, ενώ έκαναν λόγο για κλιμακούμενη ένταση και ζήτησαν προστασία έναντι των εργαζομένων, προκειμένου η εταιρία να ασκήσει το δικαίωμά της να ρευστοποιήσει την περιουσία της για να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει έναντι του προσωπικού και Ελληνικού Δημοσίου. Οι συνήγοροι των εργαζομένων διέψευσαν τους ισχυρισμούς περί επεισοδίων και παρεμπόδισης της εισόδου σε στελέχη και εργολάβους στο εργοστάσιο, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο έξω από το εργοστάσιο, περιφρουρώντας πάντα με ειρηνικό τρόπο τα εργασιακά τους δικαιώματα. Αναφέρθηκαν στο ιστορικό των παράνομων ομαδικών απολύσεων της εταιρίας, που σήμερα απασχολεί εργαζόμενους με μίσθωση έργου και επικαλέστηκαν τα νόμιμα συμφέροντα του προσωπικού να μην εκποιηθεί η περιουσία, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις εναντίον της εταιρείας για τις ομαδικές απολύσεις των τελευταίων μηνών.

Οι δικηγόροι των εργαζομένων απάντησαν στους ισχυρισμούς της εταιρείας περί τρομοκρατίας σε στελέχη της επιχείρησης, αναφερόμενοι τόσο στο περιστατικό βίας εναντίον του Αργ. Καλαντζή ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από εργαζόμενο σε εργολαβία, όσο και στην καταστροφή του αυτοκινήτου του προέδρου του σωματείου εργαζομένων, Τριαντ. Καρατζιώλη, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Τέλος, επισήμαναν ότι στόχος της ArcelorMittal είναι να πουλήσει το εργοστάσιο σε άλλο επενδυτή, «απαλλαγμένο» από το προσωπικό, ώστε ο νέος ιδιοκτήτης να μπορέσει να απασχολήσει όσους εργαζόμενους θέλει με χαμηλούς μισθούς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s