ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: «Ο αγώνας ξεκίνησε…εμείς πρέπει απλά να κερδίσουμε»

(Σημείωση: Η ανακοίνωση του ΤΑΞΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ μοιράστηκε χθες (21/12)  στη κοινή συνέλευση των ΜΜΜ)

Δύο βδομάδες τώρα όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις. Δύο εβδομάδες που για πολλούς ήρθαν αργά. Εμείς θεωρούμε, πως όσο και αν άργησε να ξεκινήσει αυτός ο αγώνας, έχουμε τη δύναμη να κερδίσουμε. Έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Σε ένα πόλεμο όμως πρέπει να παίρνεις ξεκάθαρες θέσεις. Τα στρατόπεδα παίρνουν θέση μάχης και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ουδέτεροι. Δεν μπορούμε να γλύφουμε εκεί που φτύναμε. Η θέση μας στο πλάι όλων των εργαζόμενων είναι η αυτονόητη επιλογή. Επομένως δεν μπορεί να αποτελούν για εμάς κριτήριο, για την κήρυξη απεργιών, οι εκκλήσεις των αφεντικών, μικρών ή μεγάλων. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο πολύ σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων όλοι αυτοί που τώρα μυξοκλαίνε. Τα ίδια λέγανε και το δεκέμβρη του 2008.

Πόσο μάλλον όταν ο «κύριος» μίχαλος δηλώνει τα παρακάτω. «Για ακόμα μία φορά οι επιχειρήσεις και οι πολίτες είναι τα παράπλευρα θύματα της διαμάχης της κυβέρνησης με τις συντεχνίες…. Και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες αλλά και γενικότερα στις ΔΕΚΟ, όμως, οφείλουν να κατανοήσουν και αυτοί ότι τα προβλήματα των Δημόσιων Επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται πρέπει να επιλυθούν καθώς έχουν γίνει πλέον αβάσταχτα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Τους καλούμε να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που δίνουν τη χαριστική βολή στη χειμαζόμενη αγορά». Είμαστε λοιπόν συντεχνίες για τον «κύριο» μίχαλο, τα προβλήματα στις ΔΕΚΟ πρέπει να επιλυθούν και  τις έχουμε καταντήσει αβάσταχτο βάρος. Στο τέλος θα μας πούνε πως μόνοι μας τα φάγαμε, και δεν δώσαμε ούτε στον πάγκαλο.

Σε αυτό τον  πόλεμο παίρνουμε λοιπόν ξεκάθαρη θέση. Ενάντια στα αφεντικά, αλλά και στη ΓΣΕΕ, ένα θεσμό που έχει χρεοκοπήσει, καθώς ακόμα και τα αφεντικά τον απαξιώνουν, αντιλαμβανόμενοι προφανώς πως δεν τον χρειάζονται πλέον. Θεωρούμε γενναία την απόφαση του ΣΕΛΜΑ να φύγει από το μαντρί των αρχι-βοσκών και να συγκεντρωθεί στο Μουσείο στην απεργιακή συγκέντρωση της 15ης Δεκεμβρίου. Καλούμε όλα τα σωματεία των συγκοινωνιών να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Στον ίδιο δρόμο μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αντιλαμβανόμενοι και τις δικές τους ανάγκες. Ξέρουμε την ταλαιπωρία που τραβάνε όταν απεργούμε. Πέρα από την αλληλεγγύη τους, τους ζητάμε να αγωνιστούν και αυτοί για δωρεάν συγκοινωνίες, ώστε να μπορούν όλοι να έχουν ελεύθερες μετακινήσεις, επικοινωνία και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να οργανωθούμε και να κάνουμε μαζικές και συντονισμένες κινήσεις ώστε να αποδείξουμε στην πράξη την αλληλεγγύη μας και την θέλησή μας για κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων.

Ο αγώνας από την πλευρά μας μόλις τώρα άρχισε, ας μην αφήσουμε σε κανένα να τον τελειώσει πριν της ώρας του. Η επίθεση από αυτούς όμως έχει αρχίσει εδώ και καιρό, για αυτό το λόγο δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους απολυμένους από το Μετρό. Αυτοί ήταν τα πρώτα θύματα. Η επικράτηση του ατομικισμού δεν μας άφησε να αντιδράσουμε. Τώρα όμως ο συλλογικός αγώνας είναι η μόνη λύση. Το αίτημα για επαναπρόσληψη πρέπει να γίνει κεντρικό. Μόνο έτσι χτίζονται δεσμοί εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ μας. Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που σε πολλούς φαντάζει ουτοπικό.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους ΧΩΡΟΥΣ του ΜΕΤΡΟ

« ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ »

http://taxikometopo.wordpress.com

taksiko_metopo@hotmail.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s