ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΚ

Τρεις καταγγελίες  (ΕΕΚ, ΑΡΕΝ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ Μ-Λ) που καταδικάζουν τα οργανωμένα επεισόδια της ΚΝΕ ενάντια σε μέλη της ΕΑΑΚ στο Βόλο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Για την εγκληματική επίθεση μελών της ΚΝΕ εναντίον φοιτητών/τριων της ΕΑΑΚ στο ΠΘ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την απροκάλυπτη πολιτική και εγκληματική επίθεση εναντίον συντρόφων φοιτητών και συντροφισσών φοιτητριών της ΕΑΑΚ.

Βρισκόμαστε σε μια ιστορική περίοδο που σημαδεύεται ολοένα και περισσότερο από τη χρεωκοπία του καπιταλισμού και που μεταφράζεται σε μια διάχυτη απαξίωση κι απονομιμοποίηση του, κάνοντας προφανές πως ο αστικός συνασπισμός εξουσίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική κρίση χωρίς τεράστιες σε ποιότητα και ποσότητα κοινωνικές καταστροφές. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ξεπηδούν ακηδεμόνευτοι αγώνες από τα κάτω και που το φοιτητικό κίνημα εναντιώνεται στις αντι-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου ενώ ταυτόχρονα δίνει κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους σε μια ανεξάρτητη από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ γραμμή, η πολιτική αντίληψη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αδυνατώντας να εμπνεύσουν και να εμπλακούν στους αγώνες, επιλέγουν να τους καταστείλουν, παίζοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο του χωροφύλακα του κινήματος.

 Μέσω μιας, σταλινικής εμπνεύσεως, μεθόδευσης και προβοκάτσιας από τη μεριά της ΚΝΕ, για δήθεν βεβήλωση τιμητικής πλακέτας δολοφονημένης αγωνίστριας, η ΚΝΕ εξαπέλυσε πανελλαδικά πογκρόμ ενάντια στην ΕΑΑΚ.

 Στο Βόλο, η επίθεση ξεκίνησε το Σάββατο 18/12 με την καταστροφή των χώρων ελεύθερης διακίνησης του πολιτικού υλικού των σχημάτων της ΕΑΑΚ και τον τραμπουκισμό φοιτητών από μαινόμενα μέλη της ΚΝΕ και συνεχίστηκε τη Δευτέρα 20/12 με σφοδρότατες δολοφονικές επιθέσεις οργανωμένων μελών της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ εναντίον μελών της ΕΑΑΚ στην Αρχιτεκτονική Π.Θ. Από τα χτυπήματα, σύντροφος της ΕΑΑΚ, νεολαίος του ΝΑΡ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι.

Οι ψευδείς δηλώσεις στελεχών της ΚΝΕ περί ενός «καυγά», καταρρίπτεται από το σοβαρό τραυματισμό κι άλλων μελών της ΕΑΑΚ, τον οργανωμένο τους πανελλαδικό χαρακτήρα, και τη χρήση οργανωμένης ομάδας επεισοδίων(ΚΝΑΤ).

 Το πολιτικό υβρεολόγιο της ΚΝΕ στη κατάπτυστη ανακοίνωσή της για τα γεγονότα της Παντείου σχολής, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τους γραβατωμένους βουλευτές των αστικών κομμάτων, το αστικό πολιτικό καθεστώς και τις δυνάμεις καταστολής με τις οποίες έτσι κι αλλιώς το ΚΚΕ διατηρεί άριστες σχέσεις για τον …εκδημοκρατισμό τους.

Αντίθετα, το υβρεολόγιο, η πολιτική συκοφαντία μέχρι και οι εγκληματικές επιθέσεις, έχουν κατά κόρον χρησιμοποιηθεί με συστηματικό τρόπο όχι μόνο προς τα αριστερά αλλά και για πολλά διαφωνούντα μέλη του ίδιου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που κατά περιόδους διαγράφηκαν με ακριβώς τις ίδιες κατηγορίες (ορισμένα για να αποκατασταθούν… μετά θάνατον, όντας πλέον ακίνδυνα για τη κομματική ηγεσία).

 Το τεράστιο πολιτικό κενό των μελών της ΚΝΕ αλλά και της πολιτικής καθοδήγησης του ΚΚΕ που ενέκρινε το πογκρόμ εναντίον της ΕΑΑΚ, δεν μπορεί να καλυφθεί με επιθέσεις εναντίον συντρόφων της ΕΑΑΚ. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως τη στιγμή που η ΚΝΕ και το ΚΚΕ κλείνουν το στόμα τους απέναντι στο αστικό κράτος, ανοίγουν τα κεφάλια όσων δεν σιωπούν.

 Το ρήγμα ανάμεσα στην εξεγερμένη νεολαία του Δεκέμβρη και την ΚΝΕ διευρύνεται καθημερινά. Η κρίσιμη πολιτική περίοδος για την εργατική τάξη και τη νεολαία δεν επιτρέπει κανέναν αποπροσανατολισμό από τα καθήκοντα της επαναστατικής μας πάλης αλλά ούτε φυσικά και υποτίμηση των σημερινών κινδύνων.

 Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, δολοφονημένη φοιτήτρια της Παντείου, μέλος της ΚΝΕ, θα κοιτούσε με αποτροπιασμό τους σημερινούς «υπερασπιστές» της.

 Το ΕΕΚ καλεί, τα μέλη της ΚΝΕ αποστασιοποιηθούν και να καταδικάσουν το πολιτικό χουλιγκανισμό, τις σταλινικές πολιτικές πρακτικές πολιτικών εκκαθαρίσεων μελών άλλων αριστερών οργανώσεων και φοιτητικών σχημάτων. Ταυτόχρονα καλεί όλα τα υπόλοιπα αριστερά φοιτητικά σχήματα και τις αντεξουσιαστικές συλλογικότητες να πάρουν θέση στα γεγονότα, που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με πλακέτες, τραπεζάκια και χώρους στις σχολές ούτε με έναν ενδοαριστερό «καβγά για το μαντρί» αλλά με την ίδια την υπόθεση της εξέγερσης του Δεκέμβρη και της επανάστασης.

 21/12/2010

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

*************************************************************************************************************************

Ανακοίνωση ΑΡ.ΕΝ. Βόλου

Τις προηγούμενες μέρες με κορύφωση το πρωί της Δευτέρας όλα τα υλικά των ΕΑΑΚ στο Βόλο καταστρέφονταν και στη θέση τους βρισκόταν μια καταγγελία της ΚΝΕ. Σε όλη την Ελλάδα η ΚΝΕ επιτίθεται σε χώρους και μέλη των ΕΑΑΚ με αφορμή μια διένεξη που είχαν στη Πάντειο για μια πλακέτα-μνημίο, που καλούσε σε μια εκδήλωση της ΚΝΕ αφιερωμένη σε μία νεκρή αγωνίστρια,  η οποία αφαιρέθηκε από μέλη των ΕΑΑΚ. Σκοπός της ανακοίνωσης δεν είναι η τοποθέτησή μας για τα γεγονότα στη Πάντειο που άλλωστε δεν θα μπορούσαμε παρά να μεταφέρουμε υποκειμενικές μαρτυρίες, αλλά να καταδικάσουμε την βάρβαρη και χουλιγκάνικη επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοι των ΕΑΑΚ όταν το Κόμμα το αποφάσισε για όλη την Ελλάδα.

Σε μια τόσο κρίσιμη και σημαντική συγκυρία τόσο για την χώρα, λόγο της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ σε όλη την κοινωνία,  αλλά και για την Παιδεία, με το νέο νόμο πλαίσιο, την κατασυκοφάντηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και την περιστολή του ασύλου, η ΚΝΕ/ΜΑΣ πασχίζει να παίξει πυροσβεστικό ρόλο  στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου φοιτητικού κινήματος.

Δυστυχώς την πρακτική αυτή την έχουμε ξαναζήσει στον Βόλο και μάλιστα από πρώτο χέρι. Ήταν την περίοδο αμέσως μετά το μεγαλειώδες κίνημα του ’06-‘’07’, όταν οι δυνάμεις καταστολής της ΚΝΕ τραμπούκισαν και προπηλάκισαν μελή της Αριστερής Ενότητας, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα «επιβληθούν». Κάτι ανάλογο θέλουν να ατυχούν σήμερα σε βάρος των ΕΑΑΚ.

Επί τις αρχής καταδικάζουμε την καταστροφή πολιτικού υλικού, ιδιαίτερα μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, και αναρωτιόμαστε πώς η απαγόρευση αριστερής πολιτικής παρέμβασης  αποτελεί πρακτική ενάντια στον  φασισμό και τον αντικομουνισμό; Οι συνάδελφοι της ΚΝΕ φερόμενοι ενάντια σε εκοφίτες και φασίστες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού αστισμού ξυλοκόπησαν μέλη των ΕΑΑΚ αφήνοντας τις παρατάξεις του δικομματισμού να συνεχίσουν να χλευάζουν την αριστερά και το φοιτητικό κίνημα. Οι ενδοαριστερές αντιπαραθέσεις, όπως εκφράζονται με τα θλιβερά προχθεσινά επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μόνο καλό δεν προσφέρουν στους αγώνες που θέλουμε να πυροδοτηθούν στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, τραμπουκισμοί όπως αυτοί που έγιναν από μεριάς ΚΝΕ/ΜΑΣ προς μελή των ΕΑΑΚ, βυθίζουν σε ακόμη μεγαλύτερη ανυποληψία την Αριστερά και το κίνημα συνολικά και κάνουν την κυβέρνηση να τρίβει τα χεριά της με ικανοποίηση.  
Εμείς ως Αριστερή Ενότητα αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος μας σε αυτή τη συγκυρία είναι να καλούμε όλες τις αριστερές δυνάμεις μέσα στο Πανεπιστήμιο για κοινή συμπόρευση και ενωτικό μέτωπο ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό μέσα στις σχολές (ΔΑΠ,ΠΑΣΠ). Να απεμπλακούμε από λογικές ιδεολογικής καθαρότητας από όποιον κ΄αν εκφέρονται και να εμπνευστούμε από την εμπειρία του νικηφόρων φοιτητικών κινημάτων. Εμείς ας κάνουμε πολιτική όχι με όρους σεχταρισμού αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

*******************************************************************************

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την οργανωμένη επίθεση τραμπούκικης ομάδας της ΚΝΕ εναντίον μελών της Ε.Α.Α.Κ. τη Δευτέρα 20/12/2010 στην Αρχιτεκτονική του Βόλου. Η επίθεση οδήγησε στον τραυματισμό 4 μελών της ΕΑΑΚ -εκ των οποίων τα 3 είναι μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας-, με κακώσεις και σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι.

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για κάποια “παρεξήγηση” μεταξύ “νέων”. Το επιβεβαιώνει τόσο η παρουσία του γραμματέα της ΚΝΕ στη διάρκεια του ξυλοδαρμού, όσο δυστυχώς και μελών του ΠΑΜΕ. Η συγκεκριμένη επίθεση εντάσσεται σε κεντρικό, πανελλαδικό σχέδιο της ΚΝΕ που έχει οδηγήσει στον τραυματισμό μέχρι σήμερα 10 μελών της ΕΑΑΚ. Αποτελεί δε ντροπή ότι οι συγκεκριμένες παρακρατικές επιθέσεις γίνονται στο όνομα της ηρωϊκής κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, η οποία έπεσε νεκρή από μπράβο της εργοδοσίας έξω από το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας ΕΤΜΑ τον Ιούλιο του 1980.
Την ώρα που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δέχονται την βάρβαρη επίθεση της χούντας Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, η ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επιλέγει να ορίσει ως κύριο εχθρό της τον χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Αποκαλεί τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ “ΕΚΟΦΙΤΕΣ”, “Αντικομμουνιστές”, «απογόνους των Ες- Ες» και «Χρυσαυγίτες». Χτυπάει έναν πολιτικό χώρο που μετράει μόλις τον τελευταίο μήνα 50 τραυματίες από τις δυνάμεις καταστολής στις κινητοποιήσεις της 6 και 15 Δεκέμβρη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο δε θα τους ακολουθήσει στον ηθικό και πολιτικό τους κατήφορο. Θα αντιταχθεί αποφασιστικά στο σχέδιο δημιουργίας ενός καταστροφικού για τα συμφέροντα της νεολαίας και των εργαζομένων ενδο-αριστερού εμφυλίου.
Καλούμε τους αγωνιστές της Αριστεράς με την πολιτική τους τοποθέτηση να αποτρέψουν εν τη γενέσει το ενδεχόμενο μιας καταστροφικής για το λαϊκό κίνημα τραμπούκικης διαμάχης. Καλούμε τους εργαζόμενους να επιβάλλουν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του εργατικού κινήματος την αναγκαία αγωνιστική ταξική ενότητα που έχει ανάγκη η εποχή μας. Καλούμε, ειδικά, τους συναγωνιστές του ΠΑΜΕ, που μαζί περιφρουρήσαμε την απεργία της 15 Δεκέμβρη στη Βιομηχανική Ζώνη του Βόλου, να αποστασιοποιηθούν από την λυπηρή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που δίνει πολιτικό άλλοθι στις παρακρατικές επιθέσεις εναντίον μελών της ΑΝΤΥΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Καλούμε, τέλος, τους κομμουνιστές, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν, να καταδικάσουν με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο πρακτικές που βγαίνουν από τις πιο σκοτεινές σελίδες του ηρωϊκού μας κινήματος.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

*********************************************************

Ανακοίνωση – Καταγγελία του ΚΚΕ (μ-λ)

 

Ο τραμπουκισμός δεν έχει θέση στην Αριστερά

 

Τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο διαδραματίστηκαν γεγονότα που απαξιώνουν τον «τίτλο» αλλά προπάντων την ουσία για όποιους θέλουν να λέγονται αριστεροί και πολύ περισσότερο κομμουνιστές. Προβοκάρουν στους νέους και τους εργαζόμενους, με βάση τραμπούκικες πρακτικές και απαράδεκτες συμπεριφορές, την υπόθεση της πάλης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για την προοπτική της ανατροπής και της οικοδόμησης της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Προβοκάρουν την έννοια της αριστερής και κομμουνιστικής οργάνωσης από τα πολιτικά και ιδεολογικά  χαρακτηριστικά της και την μετατρέπουν σε απολίτικη «ομάδα κρούσης».

Ιδιαίτερα, όταν αυτά τα γεγονότα, ξεκίνησαν μόλις δύο μέρες μετά την μεγαλειώδη Απεργία της 15 Δεκέμβρη όπου χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι στο Βόλο και σε όλη την χώρα έδειξαν την διάθεσή τους να αγωνιστούν εναντίον της άγριας επίθεσης κυβέρνησης, ιμπεριαλιστικής τρόϊκας,  ξένου και ντόπιου κεφάλαιου που απειλούν με κατεδάφιση όλων των δικαιωμάτων και καταχτήσεων της εργατικής τάξης και  του λαού.

Καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις τραμπούκικες επιθέσεις της ΚΝΕ στο Βόλο ενάντια σε μέλη των ΕΑΑΚ τόσο την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη όσο και την Δευτέρα 20 Δεκέμβρη που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 συναγωνιστών.

Η επίκληση της μνήμης της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, μέλους της ΚΝΕ που έπεσε νεκρή στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ τον Ιούλη του 1980 από την δολοφονική μανία μπράβων της εργοδοσίας, δεν δικαιολογεί τις τραμπούκικες επιθέσεις αλλά επιβαρύνει τους εμπνευστές τους.

Την μνήμη της Σωτηρίας και όλων των αγωνιστών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, που έπεσαν στην πάλη, την τιμάμε στους αγώνες που δίνει σήμερα η εργατική τάξη , η νεολαία και όλος ο λαός ενάντια στην επίθεση του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού.

Την αμαυρώνουν οι τραμπουκισμοί και οι απολίτικες συμπεριφορές που παραπέμπουν στις πιο χυδαίες γηπεδικές πρακτικές για να βγουν, κάποιες ηγεσίες, από τα πολιτικά αδιέξοδα που έχει οδηγήσει η πολιτική γραμμή της διάσπασης και του κομματικοκεντρισμού μέσα στο κίνημα.

Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλοντας τους τραμπουκισμούς, επιμένει στην κατεύθυνση της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, όλου του διαθέσιμου δυναμικού, μέσα στα πλαίσια του κινήματος, για τις ανάγκες του σήμερα, για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την οικοδόμηση ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ , του μόνου ικανού να ανατρέψει την αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα. Η θέση μας αυτή δεν σημαίνει ούτε ψευδεπίγραφες ενότητες, ούτε προεκλογικές συγκολλήσεις αλλά ανάληψη ευθύνης για πραγματική σύγκρουση με το σύστημα από την μεριά των εργατικών συμφερόντων, χωρίς να εγκαταλείπεται η αναγκαία πολιτική-ιδεολογική αντιπαράθεση, στα πλαίσια του κινήματος και για τις ανάγκες του.

Ο τραμπουκισμός και οι γηπεδικές συμπεριφορές θέλουν να αποκλείσουν κάθε περίπτωση συνάντησης των αγωνιστών στους δρόμους, να υψώσουν τείχη «υγειονομικής ζώνης» ανάμεσα σε κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, να σταματήσουν κάθε πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση και τελικά να μετατρέψουν την αριστερά σε αποστειρωμένο συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος.

Το  ΚΚΕ (μ-λ) με όσες δυνάμεις διαθέτει, θα κάνει τα πάντα για να αποκλείσει μία τέτοια αρνητική εξέλιξη .

  Βόλος 21/12/2010

 

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s