ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΑΑΚ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ HOΟLIGAN ΤΗΣ ΚΝΕ

Εκτεταμένα επεισόδια με τραυματίες φοιτητές (ένα σοβαρά), μέλη της ΕΑΑΚ στο πολυτεχνείο του ΠΘ, όταν μέλη της ΚΝΕ κλιμάκωσαν την αντεπίθεση μέσα στα πανεπιστήμια με αφορμή (προβοκατόρικη έτσι κι αλλιώς) υπόθεση της πλακέτας της ηρωικής Σωτηρίας Βασιλακοπούλου (μέλους της ΚΝΕ) που δολοφονήθηκε το 1980. Αν η Σωτηρία γνώριζε σήμερα (θύμα της εργατικής τάξης και όχι απλά της ΚΝΕ) τα αίτια της εμφύλιας διαμάχης στα πανεπιστήμια, πιθανότατα να απέστρεφε το βλέμμα της από τους σημερινούς υπερασπιστές της.

Η Σωτηρία δολοφονήθηκε από την εργοδοσία και το αστικό κράτος. Φοιτητές τω ν ΕΑΑΚ υπάρχει πιθανότητα να δολοφονηθούν από ΚΝΙΤΕΣ;

Εκτέλεσε όλους τους διαφωνούντες ως...προδότες!

Στο περιθώριο των εκτεταμένων σημερινών επεισοδίων, μέλος της ίδιας της ΕΑΑΚ αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στηρίζοντας με κάθε μέσο, κάθε σύντροφό του σχήματος ΕΑΑΚ, στράφηκε με όρους πολιτικού χουλιγκανισμού εναντίον οργανωμένης πολιτικής δύναμης που συμμετέχει στην ΕΑΑΚ, ενώ ο μεμονωμενος (ευτυχώς) πολιτικός χουλιγκανισμός επεκτάθηκε με αφελέστατες δημόσιες απειλές, δίνοντας πάτημα στα σταλινικά νεαρά παιδιά της ΚΝΕ να θυμηθούν τις ένδοξες ημέρες του αγαπητού τους πατερούλη Ιωσήφ.

Τα επεισόδια έχουν την έγκριση της τοπικής καθοδήγησης του ΚΚΕ Μαγνησίας και αποτελεί εγκεκριμένο πολιτικό σχεδιασμό στην πιο κρίσιμη πολιτική περίοδο καθώς αποπροσανατολίζει το εργατικό και νεολαϊστικο κίνημα από τα άμεσα καθήκοντα πάλης και στρέφει τα πυρά εναντίον αριστερών φοιτητικών και πολιτικών παρατάξεων αντί ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Η πολιτική των σταλινικών εκκαθαρίσεων από τη πλευρά της ΚΝΕ, σε μια εποχή αποχώρησής της από όλες τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων μέσω της δημιουργίας του ΜΑΣ, δεν εκπλήσσει όταν η ίδια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ την εποχή του Δεκέμβρη 2008, αποκήρρυσε την εξέγερση και διαμηνούσε μέσα στη Βουλή ότι «όταν γίνει επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι». Προφανώς ξέχασε να συμπληρώσει ότι θα «σπάσουμε κάθε κεφάλι αριστερού, εφόσον διαφωνεί μαζί μας».

στη ...ζαρντινιέρα της ΚΝΕ...

Ο πολιτικός εκφυλισμός, παρόντας έτσι κι αλλιώς στο σταλινικό ΚΚΕ, αναπαράγεται με ομάδες κρούσης ΚΝΑΤ (όπως λέγονταν παλιά) εναντίον αριστερών φοιτητών και πολιτικών οργανώσεων.

Ο πολιτικός χουλιγκανισμός μέσα στα ΕΑΑΚ είτε στα λόγια, στη περίπτωση του ΠΘ, είτε στη πράξη στη περίπτωση των γεγονότων της Πάτρας πρέπει να καταδικαστεί και να απομονωθεί.

Τα μέσα δεν αγιάζουν το σκοπό. Αυτό ήταν και παρέμενε μια σταλινική θεωρία που δεν αποτελεί χαρακτηριστικό κάνενα κομμουνιστή.

5 Σχόλια

 1. Ρε παιδια , αναθεμα αν καταλαβαμε τι έγινε και τι γράφετε εδώ πέρα.

  Δεν είμαστε όλοι στο Βόλο.

  Μου αρέσει!

 2. Ένας σύτροφος των ΕΑΑΚ σοβαρά τραυματισμένος, ένας με διάσειση 2-3 με μικροτραυματισμούς μετά από οργανωμένη επίθεση μελών της ΚΝΕ στην Αρχιτεκτονική του Βόλου, με αφορμή τα συμβάντα στην Πάντειο σχολή.

  1 μέλος της ΚΝΕ, επίσης πήγε νοσοκομείο, ο αρχιτραμπούκος γιατί πόνεσε το χέρι του από τις γροθιές!!
  Ο ίδιος ΚΝΙΤΗΣ είχε μαχαιρωθεί από ΔΑΠΙΤΕΣ και τα ΕΑΑΚ τον υπερσπίστηκαν απέναντι στη ΔΑΠ. Σήμερα, ο ίδιος παθών, έσπαγε κεφάλια σ. των ΕΑΑΚ και μοίραζε μπουνίδι.
  Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος «κατέβασε» το τηλέφωνό τους καθώς και όλα τα μεγαλοστελέχη του ΚΚΕ στην περιοχή, γεγονός που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες είχαν την πολιτική κάλυψη της τοπικής ηγεσίας.
  Η σταλινική καταστολή μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους κι ιδιαίτερα ενάντια στα ΕΑΑΚ στρέφεται σε ότι κινείται πιο αριστερά από το ΚΚΕ, ενώ το ίδιο στρίβει όλο και πιο δεξιά αποφεύγοντας σε όλες τις κινητοποιήσεις κράτος, μπάτσους και δακρυγόνα.

  Μου αρέσει!

 3. 16/12/1979 Η νύχτα του Χημείου

  http://kanali.wordpress.com/2010/12/22/nyxtatouxhmeioy/

  Μου αρέσει!

 4. Ανέκδοτες φωτογραφίες με ΚΝΑΤ το ’80

  Κνίτες με λοστάρια και καδρόνια. Κνίτες που δέρνουν φοιτητές. Κνίτες που απαγορεύουν την είσοδο των φοιτητών στο ΕΜΠ.
  Είναι άραγε αυτός ο ταξικός αγώνας για την ΚΝΕ;

  http://kanali.wordpress.com/2010/12/26/knat1980/

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s