ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την προηγούμενη εβδομάδα επιχειρήθηκε δυο φορές να υπάρξει στο Βόλο ένας συντονισμός εργατικών σχημάτων, συνδικαλιστών, εργαζόμενων, ανέργων, φοιτητών ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της 15ης Δεκέμβρη.

Η πρώτη σύσκεψη συγκλήθηκε από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων και η δεύτερη επιχειρήθηκε μέσω μιας «συνέντευξης τύπου» υπερπηδώντας το εμπόδιο κάποιων κοινών πολιτικών στόχων στην απεργία της 15/12.

Η αποτυχία της πρώτης σύσκεψης οφειλόταν στο γεγονός ότι στον επιχειρούμενο συντονισμό δεν τέθηκαν τα καθήκοντα της τρέχουσας περιόδου, ενώ η δεύτερη απόπειρα επανέλαβε σε μεγαλύερο βαθμό το λάθος της πρώτης.

Το πρώτο ζήτημα που θέσαμε είναι αυτό που συνενώνει εκατομμύρια εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και που συμπυκνώνεται στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει το χρέος τους συστήματος. Μια σαφής στάση πάνω στο ζήτημα ήταν και είναι αναγκαία.

Κατά δεύτερο δεν απαντιόταν το ζήτημα που τίθεται από τα πράγματα, δηλαδή αν οι 24ωρες απεργιακές τουφεκιές «πιέζουν» τη κυβέρνηση και τη τρόικα κι επομένως αν πρέπει πλέον να δουλέψουμε συστηματικά το ζήτημα της απεργίας διαρκείας ως σύνθημα ζύμωσης και ως μέσο επαναστατικής πάλης, ενάντια στη γενική διαμαρτυρία (με διαθέσεις εκτόνωσης κατά βάση) της γραφειοκρατίας.

Το τρίτο που σίγουρα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι το μίσος των εργαζομένων για τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η αποσύνθεση των συνδικάτων εξαιτίας της ανεργίας αλλά και οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν αφήσει έξω από κάθε συνδικάτο τη πλειοψηφία της εργατικής τάξης κι άρα δεν είναι μόνο ο συντονισμός σωματείων, σχημάτων κλπ αλλά πρέπει να προωθηθεί και κάθε νέα μορφή οργάνωσης της εργατικής τάξης.

Επίσης σημαντικό που πρέπει να δηλωθεί, είναι ότι σκοπός μας είναι ότι για να διεκδικηθεί η δουλειά και η ζωή της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένωναπαιτείται η ανατροπή της κυβέρνησης από τους από κάτω για τους από κάτω, δηλ. για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, εκτός αν θέλει κανείς να έρθουν άλλα λαμόγια για να μας κυβερνήσουνε.

Όσα δεν συζητήθηκαν στις επιμέρους συναντήσεις, τίθεται τώρα από το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων (τουλάχιστον στη τελευταία ανακοίνωση μπαίνει με κάποιο τρόπο η απεργία διαρκείας, χρειάζεται λίγο ψάξιμο η ορολογία «απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας», βάζει το ζήτημα της ανατροπής της κυβέρνησης από τα κάτω), το βάζουν οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, ενώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπήκαν στον αγώνα με απεργιακό μπαράζ που μπορεί να μετεξελιχθεί σε απεργία διαρκείας.

Επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου που πήγε στις εφημερίδες από συναγωνιστές στις 10/12 με τις υπογραφές διαφόρων εργατικών σχημάτων και συνδικαλιστών (αφαιρέσαμε τα ονόματα γιατί δεν είχαμε τη τελική και πλήρη λίστα) και το κείμενο της παρέμβασής μας προκειμένου να τεθούν με σαφήνεια οι πολιτικοί στόχοι της απεργίας στις 15/12.

Οι σχετικές προτάσεις δεν είχαν γίνει δεκτές ούτε στη σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ούτε στον αγώνα δρόμου για να δοθεί η συνέντευξη τύπου. Τελικά πήγε το αρχικό κείμενο χωρίς τις σχετικές παρατηρήσεις.

Το ερώτημα που προκύπτει λίγες ημέρες μετά, είναι το ποιος διαφωνεί στο σκεπτικό που τέθηκε και δεν περπάτησε….όταν έχει αρχίσει να περπατάει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!

Το δελτίο τύπου που πήγε στα ΜΜΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10_12_2010

Το δελτίο τύπου με τις πολιτικές παρατηρήσεις: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ rev1

Τελικά, αντί για δελτία τύπου είναι καλύτερα να χαράξουμε μια επαναστατική πολιτική!

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s