ΒΟΛΟΣ: Απεργία, περισσότεροι αλλά….!

Μαζική πορεία από τη πλατεία Ελευθερίας περίπου 2500-3000 κόσμος. Δεν έγιναν ομιλίες καθώς συνθήματα εμπόδισαν τους «εξεγερμένους του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ» να μιλήσουν,  η πορεία ξεκίνησε χωρίς πολλά-πολλά.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης είχε ορίσει προσυγκέντρωση στη Νομαρχία σε αντίθεση με όσους επιθυμούσαν «συντονισμό και ανεξάρτητες προσυγκεντρώσεις και φιλόδοξες συνεντεύξεις» αλλά στο τέλος έδωσαν ένα ραντεβού ως συνήθως.  Το πανό της Πρωτοβουλίας έμεινε προς το τέλος του ένα τρίτου της πορείας με αρκετό κόσμο, όπως και τα ελάχιστα πανό που υπήρχαν στη πορεία, ένδειξη της έλλειψης εργατικής συγκρότησης.

Δυστυχώς από αφέλεια (;) η πορεία δεν πέρασε από τα γραφεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αν και  η σχετική απόσταση είναι ελάχιστα δεκάδες μέτρα.

Eργαζόμενοι στη κεφαλή της πορείας (της ΚΟΝΤΙ σύμφωνα με το indy) θέλησαν να στρέψουν τη πορεία προς τα εκεί, αλλά οι φοιτητικοί σύλλογοι που βρέθηκαν στη κεφαλή της πορείας (τί γύρευαν εκεί?) υποχώρησαν (!) στις πιέσεις πασόκων (!) συνδικαλιστών της τοπικής ΕΛΜΕ (καμιά 30αριά), σέρνοντας όλη τη πορεία προς Καρτάλη. Οι πασόκοι συνδικαλιστές είχαν σχεδόν αποτρέψει τη διαδικασία συντονισμού σε προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση όταν η ΕΛΜΕ είχε αναλάβει ρόλο συντονιστή, επικαλούμενοι διαδικασίες, ρόλους κλπ δηλαδή ότι απορρίπτει η σημερινή έκθρυμη κοινωνική κατάσταση.

Η Πρωτοβουλία αν και είχε τη δυνατότητα να σπάσει τη πορεία προς τα γραφεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν το έκανε εκτιμώντας ότι το μπλοκ της δεν ήταν αρκετά συντεταγμένο και ήταν σχετικά αργά να στρέψει τη πορεία προς τα εκεί, αν και αυτό είχε επαναληφθεί σε προηγούμενη συγκέντρωση όπου οι εργατοπατέρες και η παρέα τους βρέθηκαν να περιμένουν στην Καρτάλη.

Πιθανότατα αυτό ήταν λάθος, καθώς όλη η πορεία αφέθηκε ελέω θεού και χωρίς κανένα πρόγραμμα. Εμπόδιο σε αυτή τη κατάσταση υπήρξε ο «επιχειρούμενος συντονισμός» των προηγούμενων ημερών που αποδείχτηκε αποσυντονισμός και πολιτική υποχώρηση. 

Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία κι από εκεί στη πλ. Ελευθερίας.

Περισσότεροι, αλλά…..

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1237355

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s