ΑΠΕΡΓΙΑ: 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, περισσότεροι και με πολιτικό σχέδιο!

Αναμφίβολα οι όροι της κοινωνικής έκρηξης είναι παρόντες κι εκδήλωνονται με τρόπο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Καταληψίες του κτιρίου της Καρόλου του ΟΣΕ δεν είναι «περίεργα στοιχεία». Αυτοί που μπλόκαραν τα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ δεν είναι κομματικά μέλη οργανώσεων. Η μάχη της Κερατέας δεν δόθηκε από «ύποπτα» στοιχεία, καθ΄έξιν υποκινητές επεισοδίων.

Είναι η κοινωνία που εξεγείρεται.

Όπως έχουμε διατυπώσει κι εδώ στο Βόλο, ανιχνεύοντας το πεδίο της κοινωνικής έκρηξης και τις μορφές που αυτή παίρνει, η νέα περίοδος που ανοίγει είναι η είσοδος χιλιάδων κι εκατομμυρίων στο δρόμο του Δεκέμβρη.

Το ρήγμα που άνοιξε ο Δεκέμβρης ανάμεσα στους καταπιεσμένους και το κράτος, όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά διευρύνεται με γοργούς ρυθμούς.

Θα μπορούσε κανείς να συνοψίσει τους ιστορικούς σταθμούς  των μαζών σε τέσσερις χρονικές περιόδους, τον ίδιο το Δεκέμβρη 2008, τις εκλογές του Οκτώβρη 2009 με την αποπομπή του καραμανλίσκου και την ηρωική είσοδο του ΠΑΣΟΚ στη χρεοκοπημένη χώρα, την απεργιακή διαδήλωση της 5ης Μάη με τους χιλιάδες διαδηλωτές στο δρόμο και το σύνθημα «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» και τις περιφερειακές εκλογές και την ομολογημένη απονομιμοποίηση του πολιτικού σκηνικού.

Είναι πια προφανές ότι νέοι κλάδοι, μαζικά και με μαχητικό παρόν θα εμφανιστούν στην αυριανή απεργία της 15ης Δεκέμβρη.

Μένει κρίσιμο να αποσαφηνιστεί: Αρκεί να είμαστε περισσότεροι ή πρέπει να αναβαθμίσουμε το πολιτικό περιεχόμενο του ταξικού πολέμου και εξ αυτού τις μορφές οργάνωσης;

Το αθροιστικό αποτέλεσμα πάντως χωρίς να χτίζονται οι πολιτικοί στόχοι δεν οδηγεί πολύ μακρυά κι έτσι αλληλένδετα να προωθηθούν  νέες μορφές συντονισμού και οργάνωσης.

Έτσι στο Βόλο ο πολυπόθητος συντονισμός εργατικών σχημάτων και συνδικαλιστών κατέληξε…σε μια συνέντευξη και όχι στη συγκρότηση ενός μπλοκ που θα συσπειρώσει τα πιο μαχητικά στοιχεία στο δρόμο της απεργίας,  στη βάση των πολιτικών στόχων για την εποχή που ζούμε.

Η ανεξάρτητη εργατική προσυγκέντρωση χάθηκε στη συνέντευξη κι ετερόκλητοι πολιτικοί στόχοι μένουνε αζήτητοι στο δρόμο. Έτσι όσοι  καλούσαν ότι επιτέλους χρειάζεται κάτι ανεξάρτητο, μάλλον διατηρούν το δικό τους πρόγραμμα σε συντονισμό με τις κομματικές τους δυνάμεις.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων πάντως καλεί σε προσυγκέντρωση στη Νομαρχία Μαγνησίας στις 9.00πμ, σε συγκρότηση ενός ανεξάρτητου εργατικού μπλοκ  και πορεία από πλ. Ελευθερίας στις 9.30πμ.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s