ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ! Πες το κι έγινε….

Δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν τα σχετικά καλέσματα και η σχετική εκδήλωση των ανεπιθύμητων του ΔΝΤ…αναβλήθηκε!!

Προφανώς οι νέοι προστάτες της πόλης πληροφορήθηκαν έγκαιρα τις κινητοποιήσεις και συνέστησαν..αναβολή.

Το σημείο συνάντησης παραμένει για το Σάββατο 11/12, στις 1.00μμ στην πλ Πανεπιστημίου για να προπαγανδίσουμε τη γενική απεργία στις 15/12.

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Εργαζομένων Ανέργων με τίτλο «Ανεπιθύμητοι!»

**********************************************************************************************************************************

Είναι ανεπιθύμητοι !

Κάτω η πολιτική  φτώχειας ανεργίας καταστολής,

κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ !

Το Σάββατο 11 Δεκέμβρη έρχονται στο Βόλο οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοϊδης και Σκανδαλίδης και ο υφυπουργός Μανιάτης καλεσμένοι στο «Πανθεσσαλικό Συμπόσιο», που θα γίνει στο ξενοδοχείο Volos Palace, από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Θεσσαλίας για να μιλήσουν για την «πράσινη επιχειρηματικότητα και  ανάπτυξη» στην ενέργεια και την αγροτική οικονομία.

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση με τις επιταγές ΔΝΤ και ΕΕ ετοιμάζεται να πετσοκόψει ακόμη περισσότερο μισθούς και μεροκάματα με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και την αντικατάστασή τους με επιχειρισιακές – ατομικές.

Σε μία περίοδο που η φτώχεια και η ανεργία χτυπάνε όλα τα σπίτια της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων της περιοχής μας με τους χιλιάδες απολυμένους από τα εργοστάσια, τους απλήρωτους, τους ελαστικά απασχολούμενους, με την αγροτιά να στενάζει κάτω από τα βάρη των χρεών και των εξευτελιστικών τιμών στα προϊόντα της, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μαζί με το ντόπιο κεφάλαιο και τους «ελληνοαμερικάνους» μπίζνεσμεν θα αναζητήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνει απλόχερα η κυβέρνηση για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, φορτώνοντας όλα τα βάρη της κρίσης τους στις πλάτες των εργατών και του λαού.

Η «επιχειρηματικότητα» του κεφάλαιου και οι «ευκαιρίες» στην ενέργεια και την αγροτική οικονομία επιδιώκουν να γίνουν πάνω στα συντρίμμια των εργατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων που απειλεί να σαρώσει η επίθεση κυβέρνησης – ΔΝΤ –ΕΕ , για μία νέα περίοδο κερδοφορίας τους.

 Μπορούμε να τους σταματήσουμε ! 

Με οργάνωση, αγώνες, αλληλεγγύη και μέτωπο πάλης οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να ανατρέψουν την πολιτική του μνημόνιου, την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, την πολιτική της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας υγείας και παιδείας. Με αγώνες που θα αφήνουν στην άκρη τους εργατοπατέρες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και θα στηρίζονται στην  δύναμη των ίδιων των εργαζόμενων και της νεολαίας και στην δική τους οργάνωση.

Η πανεργατική Απεργία, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να γίνει η αρχή μιας διαρκούς πάλης με μαζικότητα και μαχητικότητα  για να ανατραπεί το μνημόνιο, για να φύγουν το ΔΝΤ και η ΕΕ από την χώρα, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του συστήματος της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, που γεννάει την σύγχρονη βαρβαρότητα.

Τα «συμπόσιά» τους στα πολυτελή ξενοδοχεία είναι πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους της πόλης μας. Γιατί γίνονται από την κλεμμένη μας δουλειά και τους κόπους από την φτώχεια και της ανεργία μας και θέλουν να μας φορτώσουν ακόμα μεγαλύτερα βάρη.

Με τον πιο μαζικό και αγωνιστικό τρόπο να τους δηλώσουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι !

Συγκέντρωση και Πορεία

Σάββατο 11 Δεκέμβρη στις 1 το μεσημέρι

Πλατεία Πανεπιστημίου

 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932382737,6976122210,6977213636

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ» έχει συνάντηση κάθε ΤΡΙΤΗ στις 08.00 το βράδυ, στο ΣΤΕΚΙ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΙΩΛΚΟΥ 33, ΒΟΛΟΣ. 

 

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s