Μαζική, Αγωνιστική, Συσπειρωμένη πορεία στο Βόλο: μανιτάρι τα χημικά.

Ο Θόλος..θολός από το χημικό. Αρίστης ποιότητος!Με πρωταγωνιστή κυρίως τη νέα γενιά 1200-1400 διαδηλωτές βρέθηκαν στο δρόμο του Δεκέμβρη, με τόνους χημικά και με μια αξιοσέβαστη (όπως πρέπει) αστυνομική δύναμη, σαφώς καλύτερα διαβασμένη στη «κλασική» πορεία.

Όμως ο κόσμος που κατέβηκε δεν είχε φόβο ή τρόμο, γι αυτό παρά την έναρξη χημικών σχεδόν από το ξεκίνημα της πορείας, η ΜΑΣ πορεία (δουλεύοντας λίγο προβοκατόρικα γιατί το ΜΑΣ φιλούσε κομματικά γραφεία απόψε), δηλ. η Μαζική, Αγωνιστική και Συσπειρωμένη πορεία δεν διαλύθηκε αλλά παρέμεινε στο δρόμο παρά το στενό μαρκάρισμα το οποίο αντιμετωπίστηκε από μια συμπαγή άμυνα στο δρόμο. Ο κόσμος δεν διαλύθηκε πλην ενός σημείου όπου έπεσε σύννεφο το χημικό και πάνω στη σύγχυση έγιναν και κάποιες συλλήψεις από ασφαλήτες.

Παρά τους τόνους χημικών, η πορεία επέστρεψε στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από όπου ξεκίνησε με σχετικά μικρές απώλειες, 7 προσαγωγών (απελευθερώθηκαν όλοι) από ένα μικρό σπάσιμο της πορείας επί της Ιωλκού και Ιάσωνος.

(photo από indy)

Εκεί η πορεία κινήθηκε στην  παραλία και όχι επί της Ιάσωνος, επειδή πιθανότατα οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λάβει ακόμα εντολή να χτυπήσουν παραλία, δίπλα στα τσιπουράδικα (όπου ο κόσμος πνίγει το θυμό του) και τα πολυτελή παρκαρισμένα κότερα στο λιμάνι.

Στο σπάσιμο της πορείας μικρό δεκάχρονο κορίτσι υπέστη δύσπνοια κι ευτυχώς εκεί ήταν σταθμευμένα 2 μονάδες του ΕΚΑΒ που το διακόμισαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η μητέρα οργισμένη μετά πήγε στην αστυνομία για να καταθέσει μήνυση αλλά όπως της είπαν δεν μπορούσαν να δεχτούν την καταγγελία και τη μήνυση γιατί ….λόγω περικοπών του προϋπολογισμού δεν είχαν …διαθέσιμο χαρτί, ….στυλό και λόγω του πολιούχου της πόλης είχαν ….άδεια οι γραμματείς της υπηρεσίας.

Το κοριτσάκι έκλαιγε, καθώς η μητέρα επέστρεψε στο πεδίο της μάχης….. ψάχνοντας το δεύτερο παιδί της.

Συναγωνιστές επίσης πήγαν μέχρι την ασφάλεια για να διαπιστώσουν αν απελευθερώθηκαν οι συλληφθέντες, όπου συνάντησαν και τον έμμισθο (ή δουλεύει τσάμπα?) χαφιέ της ασφάλειας που είχε παρακολουθούσει τη συνέλευση πριν την έναρξη της πορείας.  

Η πορεία επέστρεψε στο Θόλο, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους παραλία για να δεχτούν βροχή από πέτρες. Το σχέδιό τους όμως ήταν μέχρι εκεί.

Το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου πνίγηκε στο χημικό κι έτσι δεν έγινε εφικτή η συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη μετά τη πορεία.

ΥΣ. Οι συλληφθέντες τελικά 13. Διαβάστε και τον τοπικό Ταχυδρόμο: http://www.taxydromos.gr/LinkClick.aspx?fileticket=03Uagatpm4Q%3d&tabid=40

Την ώρα των συλλήψεων όταν έσπασε η πορεία, με χαρακτηριστικό τα χτυπήματα στο συλληφθέντα ενώ έχει πέσει κάτω: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1233050

Και από Αθήνα το Stop Cartel :http://www.youtube.com/watch?v=NrJem6DWNvA

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s