ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, Η ΚΟΝΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ!

Μια σημαντική μάχη στο Βόλο για το εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ, θυγατρική του παγκόσμιου παραγωγού χάλυβα ArcelorMittal,  συμπυκνώνει το πολιτικό ζήτημα ολόκληρης της κοινωνίας: Ποια κοινωνική τάξη θα χρεοκοπήσει;

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσω του νέου μηχανισμού στήριξης της ΕΕ, αποδεικνύει ότι ούτε τα 110δις€ για την Ελλάδα, ούτε τα 750δις€ για ολόκληρη της ΕΕ, επαρκούν για τη μαύρη τρύπα του καπιταλιστικού χρέους, μια χρηματηριαστή φούσκα που έσκασε, προκαλώντας μια γιγαντιαία καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και την ανάγκη για ένα πισωγύρισμα των εργατικών κατακτήσεων στον προηγούμενο αιώνα.

Οι πολιτικές εκλήσεις του Παπανδρέου, «ψηφίστε με γιατί χρεοκοπούμε» παραμένει ένα ασύστολο ψεύδος, αντάξιο του «λεφτά υπάρχουν» ή του «τα φάγαμε μαζί».
Η καπιταλιστική Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και μαζί της ολόκληρο στο αστικό κράτος, γεγονός που επισπεύδει την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού προκειμένου να αντιμετωπίσει την οργή και τη δράση των «από κάτω».
Ό έτερος «παίκτης» του πολιτικού σκηνικού που υπόσχεται να μηδενίσει το «δημοσιονομικό έλλειμμα σε 18 μήνες» , ο ακραιφνής μακεδονομάχος Σαμαράς, παίζει με την αμηχανία των λαϊκών μαζών ποντάροντας στην καταψήφιση του μνημονίου, ενώ είναι γνωστό ότι η προεκλογική του υπόσχεση περί μηδενισμού του ελλείμματος, σημαίνει αποκλειστικά το μηδενισμό της ζωής της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι «ταξικά» κι «επαναστατικά»¨στοιχεία της αριστεράς καλούν σε υπερψήφισή τους, εν τω μέσω σημαντικών εργατικών αγώνων σπρώχνοντας τη δράση της εργατικής τάξης στον αστικό κοινοβουλευτισμό με «ιδιαίτερα μαθήματα διάπλασης παίδων».

Μπορούν ψηφοδέλτια εκλογικής καταγραφής να προωθήσουν τους εργατικούς αγώνες: Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ. Ότι εκινείτο πριν μερικούς μήνες, με απεργίες κλπ πήρε αναστολή «λόγω εκλογών».

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, η ανάγκη σπρώχνει το αδύνατο να γίνεται δυνατόν, μια μεγάλη εργατική συγκέντρωση προετοιμάζεται στο Βόλο με επίκεντρο τους εργάτες της ΚΟΝΤΙ με κεντρικό ερώτημα που θα μπει λουκέτο.
Εμείς απαντάμε » Λουκέτο στη βουλή, η ΚΟΝΤΙ θα μείνει ανοιχτή» και οι μόνοι που μπορούν παλέψουν γι αυτό δεν είναι οι εκλογολάγνοι ψηφοθηρευτές αλλά η εργατική τάξη της Μαγνησίας και πάνω απ΄όλα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Η πάλη ενάντια στις απολύσεις, στα λουκέτα, τα μνημόνια και τη χρεοκοπία περνάει μέσα από τη ΚΟΝΤΙ.
Αν συμμετείχαμε στις παρούσες εκλογές, πάλι το ίδιο πράγμα θα κάναμε κι αυτό το έχουμε αποδείξει δις το 2009.

Σκοπός μας είναι να νικήσουμε.
Όλοι στην εργατική διαδήλωση τη Τρίτη, 2 Νοέμβρη στις 5.00μμ, πλ. Ελευθερίας, Βόλος.

΄»Να βουλιάξει η πλατεία΄»

1 σχόλιο

  1. […] ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, Η ΚΟΝΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ! […]

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s