ΚΟΝΤΙ: Συνάντηση σωματείων χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου: 5 αιφνιδιαστικές απολύσεις σε ΒΜΤΕ!

Μετά από κάλεσμα του σωματείου της ΚΟΝΤΙ, πραγματοποιήθηκε χθές σύσκεψη πολλών συνδικαλιστών που εκπροσωπούν σωματεία της Μαγνησίας. ( Η 3η συνάντηση του σωματείου & της επιτροπής αγώνα θα γίνει τη Δευτέρα: τέλος κειμένου)

Αντικείμενο της συνάντησης όπως είπε και ο πρόεδρος του σωματείου είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην εργατική κινητοποίηση της Τρίτης (2/11), που πρέπει να είναι η μεγαλύτερη εργατική διαδήλωση του τελευταίου καιρού ή όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «να βουλιάξει η πλατεία Ελευθερίας» από εργα΄ζ’ομενους, άνεργους και να εκφραστεί η αντίθεση σε όλα όσα καταστρέφουν τη ζωή της εργατικής τάξης. Τόνισε ότι το ζήτημα της αλληλεγγύης είναι καθοριστικό καθώς «όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, αργά ή γρήγορα θ’ αρπάξει και το δικός σου».

Πολλοί συνδικαλιστές που μίλησαν δήλωσαν την αλληελεγγύη τους στους εργάτες της ΚΟΝΤΙ, μόνο που αυτή η αλληλεγγύη θα πρέπει να εκφραστεί στη κινητοποίηση και με την οικονομική ενίσχυση του σωματείου.

Ορισμένοι συνδικαλιστές που μίλησαν, «μπέρδεψαν» την ημερομηνία της εργατικής μάχης, μεταθέτοντάς την στις 7/11, ημέρα των εκλογών!!

Η επισήμανση δεν γίνεται για τυπικούς λόγους αλλά για τη προσπάθεια να μπουν οι εργατικοί αγώνες στη κάλπη.

Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης επισήμανε το παραπάνω και ότι η 2/11 είναι καθοριστική ημερομηνία για τον αγώνα των εργατών της ΚΟΝΤΙ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η εισήγηση του προέδρου του σωματείου της ΚΟΝΤΙ, εργαζόμενος από την ΒΜΤΕ ανακοίνωσε ότι λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου, η εταιρεία κάνοντας χρήση του διευθυντικού δικαιώματος, απέλυσε 5 εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι ήταν την προηγούμενη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΚΟΝΤΙ & η Επιτροπή Αγώνα θα πραγματοποιήσουν την 3η ανοικτή συνάντηση:

Δευτέρα, 1 Νοέμβρη, 6.00μμ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κτίριο Παπαστράτου (τέρμα Ιάσωνος, παραλία Βόλου)

 

1 σχόλιο

  1. […] ΚΟΝΤΙ: Συνάντηση σωματείων χθες στο Εργατικό Κέντρο Βό… […]

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s