ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

και ΑΓΩΝΕΣ για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,

 

Η επιβολή στους εργαζόμενους του «ΚΙΟΛΕΙΔΗ» από την εργοδοσία της εκ περιτροπής εργασίας είναι ένα ακόμα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Την εποχή της απαξίωσης της ζωής και των καταχτήσεων των εργαζόμενων, την εποχή της επίθεσης σε κάθε δικαίωμα από κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΔΝΤ –ΕΕ, οι βιομήχανοι εκμεταλλευόμενοι όλη την αντεργατική και αντι-ασφαλιστική νομοθεσία που έχει θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για τις ελαστικές μορφές εργασίας και αμοιβής, προχωρούν στο χτύπημα του 8ωρου κι της πενθήμερης εργασίας.

Καθημερινά ανακοινώνονται σε εκατοντάδες εργαζομένους σε πολλά εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα απολύσεις, διαθεσιμότητες, μετατροπή των συμβάσεων από αορίστου χρόνου σε ελαστικές μορφές εργασίας με την μείωση των ωρών και ημερών εργασίας ενώ δεκάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Την προηγουμένη εβδομάδα η ηγεσία της ΓΣΕΕ υπέγραψε  την νέα  ΕΓΣΣΕ που θα ισχύει για  τρία χρονιά και προβλέπει μηδαμινές αυξήσεις, υπακούοντας  πιστά στο μνημόνιο της  κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Η  συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΣΕ αλλά και του Εργατικού Κέντρου Βόλου, απέδειξαν   και αποδεικνύουν καθημερινά  ότι δεν έχουν καμία πολιτική βούληση να δώσουν νικηφόρους αγώνες αφού παραμένουν πιστοί στην πολιτική της ταξικής συνεργασίας και υποταγής των συμφερόντων των εργαζομένων  στα σχέδια της κυβέρνησης για την «σωτηρία της πατρίδας».

Γι αυτό και πρέπει, όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, να πάρουμε  την υπόθεση στα χέρια μας. Θα πρέπει μέσα από γενικές συνελεύσεις όλων των εργαζομένων, να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις που θα οδηγήσουν σε μαζικές μαχητικές απεργίες  για να αναγκάσουμε την εργοδοσία  να πάρει πίσω την εκ περιτροπής εργασία που επέβαλε στους εργαζομένους του ΚΙΟΛΕΙΔΗ.

Το δικαίωμα στην δουλειά, το δικαίωμα στο 8ωρο και στην πενθήμερη εργασία πρέπει να μείνει αδιαπραγμάτευτο και πρέπει να βάλουμε στην άκρη λογικές και λύσεις που προτάθηκαν από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία για τους εργαζόμενους του ΚΙΟΛΕΙΔΗ αντί για εκ περιτροπής εργασία να  πάρουν οι εργαζόμενοι την κανονική τους άδεια και μετά να γίνουν διαθεσιμότητες των εργαζομένων.

Για τους εργαζόμενους,  η μόνη προοπτική που μπορεί να εγγυηθεί τα συμφέροντά τους από την αρπαγή είναι ο δικός τους αγώνας, η δική τους οργάνωση και πάλη.

  •  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ -8ΩΡΟ ,ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων

 ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932382737-6976122210-6977213636

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s