ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕ: Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα!

4000 εργαζόμενοι στον αέρα.

Αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία συναλλαγής του Άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η αλυσίδα super market «Ατλάντικ», καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα αποπληρωμής των υποχρεώσεων της προς τους προμηθευτές.Πλέον οι μετοχές της εταιρείας μπαίνουν σε καθεστώς επιτήρησης. Το αίτημα της εταιρείας θα εκδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους και αριθμεί 150 με 160 υποκαταστήματα και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται, ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία της, με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας ώστε να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα».

Πλέον οι μετοχές της εταιρείας μπαίνουν σε καθεστώς επιτήρησης.

Σημειώνεται ότι το άρθρο 99 δεν είναι άλλο από το παλιό άρθρο 44, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη με την ένταξή Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών, όπως της ΑΕΚ και του Άρη.

Στην εν λόγω διαδικασία έχουν ενταχθεί στο παρελθόν και άλλες εταιρείες, εκ των οποίων αρκετές δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση και έτσι οδηγήθηκαν σε κλείσιμο.

Πηγή: http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1-4000-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%C2%AB%CE%B1%CF%84%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%C2%BB

Από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13901&subid=2&pubid=45253147 .

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13901&subid=2&pubid=45549147

 Το γεγονός ότι από το Φεβρουάριο η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ (!!!) είχε κάνει επερώτηση σχετικά με το ΑΝΤΛΑΝΤΙΚ στη Βουλή μοιάζει ανέκδοτο αλλά δείχνει τις διασυνδέσεις των δυο αντίπαλων πλευρών στη διοίκηση της εταιρείας αλλά και βασικών μετόχων (Αποστόλου-Λαουτάρης) στο επίμαχο ζήτημα που τινάζει το λιανεμπόριο στον αέρα καθώς και πλήθος άλλων μικρότερων συνδεδεμένων καταστημάτων που δούλευαν κάτω από την ομπρέλα του ομίλου ΑΝΤΛΑΝΤΙΚ..

1 σχόλιο

  1. […] Ο Εργάτης –> εδώ […]

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s